Pannenkoeken met vlierbier
20 oliebollen met bier (Bastion of Bolwerck8/10
35 bitterballen met bier (Bastion)
Tiramisu met bolwerck 8 Birramisu
De recepten zijn verzameld of ontwikkeld door Floris van den Hurk Foodspecialist in opleiding
Pannenkoeken met vlierbier
Ingrediënten voor ongeveer 9 tot 10 pannenkoeken:
• 250 g meel
• 3 grote eieren
• 40 g poedersuiker
• 25 cl melk
• 25 cl vlierbier
• 40 g boter
• Meng het meel, suiker, melk, eieren en 5 cl bier samen.
• Klop het beslag op totdat je geen klonters hebt.
• Smelt een beetje boter en voeg deze toe aan het beslag.
• Giet de rest van het bier erbij en meng opnieuw.
• Laat het beslag 1 uur rusten.
Pannenkoeken met vlierbier maken
• Klop het beslag eventjes opnieuw op.
• Verhit een pan en smelt hierin een beetje boter (Doe bij iedere nieuwe pannenkoek die je gaat bakken een kleine hoeveelheid boter in de pan).
• Doe een deel van het beslag in de pan en begin met bakken. Zorg dat het beslag over de pan is verdeeld.
• Bak totdat de pannenkoek aan beide zijden goudbruin is. Dan is de pannenkoek klaar en wordt het smullen maar!
· Één flesje Bastion of Bolwerck 8/10
· 500 gram Bloem
· Ongeveer 250 gram Rozijnen
· Ongeveer 100 gram Krenten
· Één zakje gedroogde gist
· Één ei.
· 350 ml volle melk
· 50 gram Boter
· Snufje zout
· Eetlepel suiker
· Giet het flesje bier in een kom en doe hierbij de rozijnen en krenten. Laat dit ongeveer 20 minuten staan.
· Giet de rozijnen af en vang het bier op. Bewaar 150 ml van het bier dat je gebruikt hebt.
· Maak de rozijnen droog.
· Verwarm in een pan of in de magnetron de boter met de melk totdat de boter is gesmolten en de melk lauwwarm is. (Magnetron op 30 graden)
· Roer bij de melk en boter de suiker en het gist er doorheen.
· Klop het eitje los in een andere kom en doe de bloem erbij. Doe er een snufje zout bij en giet het melkmengsel en het bier erbij.
· Roer het beslag totdat je een glad beslag hebt.
· Giet de rozijnen en de krenten in het beslag en roer het voor 1 minuut door het beslag heen met een lepel.
· Dan moet het beslag rijzen voor 1 uur(Het beslag moet minimaal 2 keer zijn verdubbeld.). Zet de kom op een warm plek en leg een vochtige theedoek over de bak heen.
· Nu kun je beginnen met de oliebollen bakken.(Zorg dat je bakt op 180-190 graden)
· Gebruik geen frituurvet. Dit zorgt ervoor dat er een wit laagje op de oliebollen komt en dat wil je voorkomen. Gebruik dus neutrale olie.
· Je kunt de oliebollen bakken in een hoge pan of in een frituurpan.
· 500 gram stoofvlees
· Half flesje bier.
· 150 gram paneermeel
· 75 gram Bloem
· 62,5 gram Boter
· 200 ml runderbouillon
· Een halve fles Bastion
· 1 tl peper
· 1 tl zout
· 1 tl nootmuskaat
· 2 eieren.
In het recept staat niet hoe je het stoofvlees moet bereiden. Je kunt het stoofvlees dus bereiden naar eigen voorkeur. Je hebt een frituurpan nodig.
· Smelt de boter in een pan.
· Giet het bloem erbij als de boter is gesmolten. Roer de bloem en de boter door elkaar totdat het goed door elkaar geroerd is. Zorg dat er geen klonters meer zijn.
· Voeg het runderbouillon erbij. Roer het runderbouillon er goed in totdat het een stevig beslag is. Zorg dat er geen klonters meer zijn
· Giet het bier erbij en meng het goed door het beslag.
· Voeg nu de zout, peper en nootmuskaat toe in het beslag en meng dit door het beslag zodat de smaak ervan goed wordt verdeelt.
· Doe het beslag in de koelkast voor minimaal 2 uur. Je kunt het ook langer in de koelkast laten staan maar niet korter.
· In de tussentijd ruim je de spullen op die je niet meer nodig hebt en pak je de spullen voor het maken van de stoofvlees.
· Als je stoofvlees klaar is voeg je het toe bij het beslag. Meng de stoofvlees door het beslag en zorg dat de stoofvlees goed geprakt en gesneden is zodat er geen te grote stukken stoofvlees in je beslag komen.
· Roer 2 eieren in een kommetje.
· Doe het paneermeel in een bakje en strooi ongeveer de helft op een bord.
· Pak het beslag en maak (bitterbalformaat) balletjes en rol ze in het paneermeel wat op het bord ligt. Als je ze 1x in het paneermeel hebt gerold smeer je de bitterbal met ei in. Daarna doe je de bitterbal weer in het paneermeel maar dan in rol je de bitterbal in het paneermeel wat in het bakje zit.
· Doe de bitterballen in de frituurpan voor 3 minuten op 175 graden.
Wilskracht@stadsbrouwerijravenstein.nl Molensingel 6 5371 AW tel 0655708153
De inhoud die hier wordt weergegeven kan niet worden weergegeven vanwege de huidige cookie-instellingen.
Deze website kan inhoud of functies aanbieden die door derden op eigen verantwoordelijkheid wordt geleverd. Deze derden kunnen hun eigen cookies plaatsen, bijvoorbeeld om de activiteit van de gebruiker te volgen of om hun aanbiedingen te personaliseren en te optimaliseren.
Deze website maakt gebruik van cookies om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden. Bepaalde inhoud van derden wordt alleen weergegeven als "Inhoud van derden" is ingeschakeld.